FAQ items aan het laden...

Tony’s route naar 100% slaafvrij

De chocoladeketen is ongelijk verdeeld. Miljoenen boeren aan ’t begin van de keten produceren cacao. Miljarden consumenten aan ’t eind van de keten genieten van chocolade. En in ’t midden? Daar zit ’n handvol chocogiganten dat ‘r baat bij heeft de inkoopprijs van cacao onmenselijk laag te houden. De cacaoboer leeft hierdoor in armoede.. met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg.

Op dit moment werken er slaven op de cacaoplantages in West-Afrika. Veel van hen zijn kinderen. Dit is niet normaal. Kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet. ’t Is illegaal. En het moet stoppen.

Tony’s recept voor slaafvrije cacao is gebaseerd op vijf ingrediënten. Wij vinden dat elk chocoladebedrijf deze vijf ingrediënten moet aanhouden in de relatie met cacaoboeren (dit geldt natuurlijk ook voor leveranciers van andere ingrediënten). En heel belangrijk; het gaat om de mix van de ingrediënten. Komt ‘ie:

  • Traceerbare bonen

  • ‘N hogere prijs

  • Sterke boeren

  • De lange termijn

  • Betere kwaliteit en productiviteit

Tony’s kan het niet alleen. Samen maken we alle chocolade 100% slaafvrij. Hoe meer mensen kiezen voor slaafvrije chocolade, hoe eerder 100% slaafvrij de norm wordt. Ook jij kunt bijdragen in onze missie. Doe je mee? Wereldwinkel Elst heeft een groot assortiment aan Tony’s liggen. Komt er een nieuwe smaak uit, dan ligt deze altijd spoedig in de winkel!

UITGELICHTE PRODUCTEN

2022-11-26T11:31:06+00:00
Ga naar de bovenkant