NL STRAATMUZIKANTEN

IETS MEER DAN DERTIG DEELNEMERS KIJKEN VERLANGEND UIT NAAR NK STRAATMUZIKANTEN

ELST, 7 juni 2022
Over iets meer dan een week is het zover. De vijftiende editie van het NKS loopt geheel volgens schema.
De datum waarop het NKS wordt gehouden is zaterdag 18 juni 2022. De eerste officiële aanmelding via de website komt van de formatie FOLKUST uit Alkmaar. Ondertussen telt het festijn nu al 34 deelnemers! Nu het maximale aantal is bereikt worden de volgende inschrijvingen op de reservelijst gezet.

Oh ja, The Amazing Stroopwafels, de beoogde slotact van 2021, heeft opnieuw toegezegd te komen en geeft op 18 juni 2022 acte de presence.

Elk jaar wordt het NK Straatmuzikanten gehouden in het centrum van Elst. In 2006 vond de eerste editie van dit leuke muziekfestijn plaats, toen genaamd Het Elster Straatmuzikantenfestival. Dat muziekevenement werd in 2014 officieel omgezet in het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS. Bij het NKS draait het om het muzikale plezier en de gezelligheid. Maar omdat er om het Nederlands Kampioenschap wordt gestreden, maakt dat het evenement extra aantrekkelijk. Ieder jaar wordt er gestreden om de hoofdprijs: De door een kunstenaar speciaal voor dit doel uit steen vervaardigde Elstar appel. De solist, het duo of de groep waarop de keuze valt, mag zich een jaar lang algeheel Nederlands Kampioen noemen en mag deze appel als waardering mee naar huis nemen! De organisatie van het NKS is in handen van Stichting NK Straatmuzikanten Elst, in samenwerking met het Centrum Management Elst (CME)/Elster Ondernemers Vereniging (EOV).